Skal du på kør-selv sommerferie i firmabilen?

Firmabiler
Istock 834103504

Skal du på kør-selv sommerferie i firmabilen?

Ferien er planlagt, bilen er blevet gennemgået, taskerne er næsten pakket og roen er begyndt at sænke sig – aaaaah følelsen af sommerferie! Roen kan dog hurtigt forsvinde og temperamentet kan stige, når I ender i den samme motorvejskø som alle de andre feriebilister, der skal samme vej. Vi giver gode råd til, hvordan du får familien frem til destinationen uden ventetid, med en normal hvilepuls og en masse underholdning undervejs.

Undgå de lange bilkøer!

Det sker desværre ofte – I er kørt afsted og humøret er højt, men der går ikke længe før utålmodigheden melder sig, når den første kø tvinger jer ind i en lang række af biler, der alle er på vej i samme retning.

Hvis du gerne vil være på forkant eller have det forkromede overblik under turen, er det muligt at hente forskellige App’s til telefonen, hvor du kan se, hvordan trafikken forløber. Hent for eksempel App’en A7-nord eller Stau DE ned på din telefon. Du finder den både hos App Store (https://www.apple.com/dk/ios/app-store/) og Google Play (https://play.google.com/store). Her får du det fulde overblik over trafikken ned gennem Tyskland. Begge App’s er på tysk, men de er dog overskuelige og nemme at finde ud af, også selvom du ikke er god til tysk!

Stau er det tyske ord for kø, og det kommer I nok ikke udenom, når I kører på motorvejen i Tyskland. Hvis du derimod gerne vil forsøge at planlægge dig ud af de værste kødannelser, vejarbejde og andre forhindringer hjemmefra, kan den tyske hjemmeside adac.de være en rigtig god hjælp. På ADAC’s hjemmeside (https://maps.adac.de/) kan du lave en rute, inden du tager af sted, og på den måde få dit eget foretrukne vejkort med på turen. Det betyder, at du får et vejkort, der indeholder alle de nødvendige informationer om vejarbejde, trafikmeldinger, tankstationer og overnatningsmuligheder. ADAC har ligeledes lavet en oversigt over hvilke dage, trafikken er værst i Tyskland.

Farvernes betydning
Hvid: Normal trafik
Gul: Øget trafik
Lys rød: Stærk trafik med kø
Mørk rød: Meget stærk trafik med lange køer

Ny regel for kørsel med gods i varebil

Se den samlede oversigt her: https://www.adac.de/_mmm/pdf/Staukalender2019_326778.pdf

Har du fået downloadet de rigtige podcasts?

En måde at få pulsen ned, hvis I nu er endt i en kø alligevel, er at bruge ventetiden med nogle gode, lærerige eller underholdende podcasts. Hvis familien kan blive enige om at høre en fælles, så er det altid en god ide at have noget at være sammen om på turen. Men I kan også dele jer op – uanset så vil turen ikke føles så lang, hvis der er god underholdning til ørene.

Små stop undervejs – inden det endelige mål!

Det er jo oplagt, når turen alligevel går igennem andre lande, at besøge nogle af de særværdigheder der findes undervejs. Det gør også turen mere spændende, fremfor det bare føles som en transportform der skal overstås, for at komme frem til den endelige destination. Måske er det endda muligt at undgå noget myldre trafik, med små pitstops rundt omkring på ruten.

Porsche Museum – Tyskland
I Stuttgart-Zuffenhausen ligger det populære Porsche Museum, der er fyldt med flotte udstillinger og historie, der går langt tilbage. Det perfekte pitstop undervejs, der kan give gode indtryk med på den videre tur. Det vil helt sikkert være noget for hele familien, da bygningen og udstillingerne er en oplevelse i sig selv.

BMW Museum - Tyskland
Vil I opleve noget ekstraordinært i arkitektoniske bygninger? I München ligger BMW Museum og I kører lige forbi på vejen til Italien. Så hvorfor ikke svinge indenom og få en på opleveren inden den endelige destination. Det er ikke kun fede biler og flotte udstillinger, men også en stor bygning med ekstraordinære detaljer.

Nürburgring – Tyskland
Gider I ikke et Museum, eller har I allerede set dem? Så er det også muligt at svinge ind forbi Nürburg i Tyskland. Her finder I den berømte racerbane i Eifelbjergene, hvor en 20.832 meter lang bane sløjfer sig i landskabet. Interessant oplevelse at få med i rygsækken, hvis I alligevel kører forbi på vejen.

Hvis uheldet er ude, hvad gør jeg så?

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du har medbragt forsikringskort. Der findes et rødt og et grønt kort. Det røde kort er et servicekort med vilkårene for SOS international dækning på din kaskoforsikring samt relevante telefonnumre. Du kan enten udskrive det røde kort fra www.sos.dk eller hente det som app til din smartphone i App Store eller Google Play. Appen hedder ’Rødt kort’. Det grønne kort skal kun medbringes, hvis du kører uden for Europa og kan bestilles hos dit forsikringsselskab.Sidder du tilbage med spørgsmål omkring kør-selv-ferie i din leasingbil, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon: 89 89 50 60 eller på mail: kundeservice@jyskefleet.dk

Jyske Fleet ønsker en rigtig god sommerferie!

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyhederne direkte i din indbakke.

Prøv beregneren

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.

Linkedin

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.