Sådan gør du din overskydende likviditet til en god investering
Løsningen er simpel: I Jyske Finans giver vi dig mulighed for at lægge et depositum til din næste leasingkontrakt, for på dén måde at få mest muligt ud af din overskydende likviditet. Men hvordan kan indbetaling af et depositum styrke din virksomhed?
Læs med her.
En god likviditet er altid værd at stræbe efter, og for rigtig mange virksomheder fungerer en stærk likviditet som en nødvendig buffer, der kan bruges i tilfælde af uforudsete udsving i driften. Samtidig kan likviditeten være dét værktøj, der gør de rette tilkøb mulige, når de opstår i markedet. En sådan likviditetsbuffer har i de seneste år sat betydelige aftryk på flere virksomheders regnskaber i form af flotte renteafkast og minimeringer af samlede nettorenteudgifter.
Risiko for reduceret renteindtægt?
Er din virksomheds likvide beholdning placeret i banken, kan der være risiko for, at renteindtægten heraf reduceres markant. Det skyldes, at markedsrenterne endnu engang er begyndt at falde, og at vi ser ind i en tid med forventning om yderligere rentefald.
Læs også: Hvilken betydning har de nuværende rentefald?
Du kan naturligvis vælge at investere dit likvide overskud i aktier og obligationer, velvidende, at en eventuel kursrisiko kan komme til at spille en rolle, når du (måske endda pludseligt) skal bruge din beholdning igen.
Det er netop dén slags risici, du kan undgå at løbe. Din virksomhed skal stå stærkt, og det vil vi gerne hjælpe dig med.
Sådan bliver et depositum en gunstig investering
I Jyske Finans præsenterer vi en særlig mulighed for at aktivere den likvide beholdning, som din virksomhed ikke umiddelbart skal bruge nu og her: En mulighed for at lægge et depositum.
Depositummet indbetales til den kommende leasingkontrakt, som indgås ved din næste investering i nyt udstyr eller materiel. Det er en fordelagtig løsning for mange af vores kunder i Jyske Finans, fortæller Rasmus Meier, Manager i Corporate Sales, som oplever kundernes interesse helt tæt på:
”Med indbetaling af et depositum får kunden en reduceret leasingydelse i forhold til den normale ydelse, hvor der ikke indbetales et depositum. På den måde opnår kunderne et afkast af depositummet, som er højere end de vilkår, som normalt tilbydes på almindelige aftaleindlån i banken.”
Vælger en virksomhed at indbetale et depositum, er der mulighed for at deponere et beløb på helt op til samme størrelse som restværdien på selve leasingkontrakten ud fra normale vilkår for afvikling. Tilbuddet om depositumindbetalingen oplever vi i Jyske Finans derfor allerede, som værende et attraktivt valg, understreger Rasmus Meier:
”Vi har allerede mange kunder, der udnytter muligheden for at indskyde et depositum til leasingkontrakten.”
Men hvordan kan et eksempel på leasing med depositum se ud?
I et eksempel som ovenstående, vil depositummet være tilknyttet leasingkontrakten gennem hele leasingperioden, men kan frigives, hvis kunden har behov for det. Rasmus Meier uddyber:
”Beløbet, som er deponeret, kan frigives helt eller delvist efter nærmere aftale, hvis pengene skal bruges. Rent teknisk laver vi en bevilling om frigivelse af depositumbeløbet - eller dele af det – som hurtigt vil kunne sendes videre til kunden under forudsætning af normal drift.’’
En fremadrettet fordel
Når leasingaftalen ophører, bliver depositummet frigjort igen. Herefter vil det typisk blive modregnet restværdien, og beløbet kan efterfølgende f.eks. genplaceres på en ny leasingkontrakt, som et genanvendeligt depositum. På den måde får din virksomhed mulighed for, kontinuerligt at opnå en lavere leasingydelse, et højere afkast - og samtidig få mest muligt ud af overskydende likviditet.
Vil du høre mere om dine muligheder for at aktivere din virksomheds overskudslikviditet?
Tag fat i os. Vi vil altid gerne hjælpe dig.
Flere nyheder fra samme kategori