1. Forside
  2. Erhverv
  3. Nyheder
  4. Firmabiler
  5. Rentestigninger: Et middel mod inflation

Rentestigninger: Et middel mod inflationen

Firmabiler 03.10.2022
Blyant Greenline

Hvorfor stiger renterne?

Rentestigningerne er den bitre medicin mod den voksende inflation.

Vi mærker alle prisstigningerne, når vi tanker firmabilen, fylder indkøbskurven, betaler el-regningen m.m. Inflationen har for alvor meldt sin ankomst, og det samme har rentestigningerne. Inflation og rentestigninger er blevet en endnu større del af hverdagen det seneste stykke tid, og det er de færreste, der undgår de økonomiske konsekvenser, der følger med. Det gælder både for dig og din virksomhed, og for dig som privatperson.


Kan rentestigninger faktisk ses som et middel mod inflationen?

Det mener cheføkonom i Jyske Bank, Niels Rønholt. Ifølge Rønholt er rentestigningerne den bitre medicin, vi må tage lige nu, for at sikre en sund økonomi i fremtiden. Forbrugernes købelyst og efterspørgsel er steget markant det seneste stykke tid. Det skyldes blandt andet en efterreaktion på en coronakrise, hvor vi brugte langt færre penge, og hvor virksomheder, der var lukket ned, blev kompenseret. Den stigende lyst til at bruge penge og den store efterspørgsel skal dæmpes, for at inflationen kan slås ned – vi skal kort og godt pumpe færre penge ud i samfundet – og netop her er rentestigningerne et smertefuldt, om ikke andet, effektivt værktøj.


Fremtidsudsigterne er svære at spå om
Niels Rønholts forsigtige bud er, at vi nærmer os rentetoppen, sådan som det ser ud lige nu. Men der er en risiko for, at især de variable renter skal lidt højere op, og rentemarkedets udvikling er i det hele taget svær at spå om. Vigtigt er det at huske på hensigten med at hæve renterne:
- at skabe en kontrolleret økonomisk nedgang, og dermed holde inflationen på et stabilt økonomisk niveau.

Læs hele artiklen om rentestigningerne på Nyetider:
Derfor mangler du penge lige nu: Rentestigninger skal slå pusten ud af inflationen

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyhederne direkte i din indbakke.

Prøv beregneren

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.

Linkedin

Følg os på LinkedIn og få de seneste nyheder.