Ny regel er indført! - Hvad betyder den for dig?

En ny regel om registrering af brugere af køretøjer blev vedtaget d. 17. juni 2024 og trådte i kraft d. 1. juli 2024. Hvad betyder det for dig? Her får du et overblik over den nye regel:
Nyetider 11.07.2024
Bil Jyske Fleet Greenline Copy

En ny regel om registrering af brugere af køretøjer blev vedtaget d. 17. juni 2024 og trådte i kraft d. 1. juli 2024.

Hvad betyder det for dig? Vi giver dig et overblik over den nye regel:

Hvad indebærer reglen?

Den nye regel betyder, at det nu skal registreres, hvem de egentlige brugere af et køretøj er. Det er altså ikke længere nok, at vi i Jyske Finans (som leasingudbyder) er registreret som ejer af køretøjet, og at en virksomhed (leasingtager) er registreret som bruger.

Den/de reelle brugere af køretøjet i hverdagen, skal nu også registreres. Der er tale om den/de brugere, der førhen blev omtalt som Sekundær Bruger eller Bruger 2). Reglen gælder for alle indregistrerede køretøjer.

 

Kort og godt vil det sige, at alle der benytter et køretøj, eller har adgang til at bruge det i minimum 30 sammenhængende dage, nu skal registreres i DMR (Det Digitale Motorregister).

 

Hvorfor indføres den nye regel?

Den nye regel er blandt andet trådt i kraft, fordi myndighederne ønsker et bedre indblik i, hvem der benytter et givent køretøj. Blandt andet i tilfælde af vanvidskørsel.

Derudover vil myndighederne også have nemmere ved at opdage situationer, hvor der kan snydes med registreringsaftaler eller lignende.

 

Hvornår træder den nye regel i kraft?

Hvornår reglen er gældende, afhænger af, om køretøjet er med fuld afgift, ingen afgift eller forholdsmæssig afgift.

Bekendtgørelsen er dog trådt i kraft pr. 1. juli 2024, hvor den i første omgang omfatter køretøjer med fuld afgift og lastbiler og trailere uden afgift.

Pr. 1. oktober 2024 træder reglen i kraft for køretøjer med forholdsmæssig registreringsafgift.

 

Hvem har ansvaret?

Det store ansvar for registreringen ligger hos ejeren af køretøjet. Dvs. at Jyske Finans som leasingudbyder har ansvaret. Det er dog meget nødvendigt for os, at du som leasingtager orienterer os om de korrekte brugerforhold. Ved subleasing påhviler det dig som leasingtager at indhente det rigtige data til os.

 

Hvad skal du gøre herfra?

Idet reglen blev vedtaget d. 17. juni 2024, har vi ikke haft mulighed for at have en færdig proces klar til dig. Men den er lige på trapperne. Vi arbejder på højtryk for at indsamle al den data, vi skal bruge.

 

Vil du vide mere?

Du kan læse alt om den nye regel på Motorstyrelsens hjemmeside lige her: Nye regler for registrering af brugere af køretøjer Motorstyrelsen

Vi tager løbende kontakt til alle vores kunder og samarbejdspartnere, som har køretøjer med forholdsmæssig registreringsafgift. Er du en af dem, så hører du fra os.

 

Tag endelig fat i os, hvis du har spørgsmål til den nye regel.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyhederne direkte i din indbakke.

Prøv beregneren

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.

Linkedin

Følg os på LinkedIn og få de seneste nyheder.