Test af MAN eTGE El varevogn

Kan man bruge en el-varevogn allerede i dag, eller er er det for tidligt? Jyske Finans har fået stillet en MAN eTGE til rådighed som vi har ladet en virksomhed teste.
Firmabiler
Reach 1200X600 V2 Jpg

Er din virksomhed klar til el? – test af MAN eTGE

Hvordan har det været at køre i ren el og hvordan har den passet ind i en daglig arbejdsgang?
Spørgsmålet der især også er interessant at kigge nærmere på er, hvorvidt el-varevognen er fremtidens varevogn, eller om den slet ikke passer ind i markedet lige nu. Skal den have mere tid, eller er vi klar til, at kaste os ud i den fremtid, der længe har stået og banket på? - drevet af el.

Hvordan var det at køre i bilen?

Testvirksomheden var Henning Mortensen Silkeborg A/S – den lokale håndværker og teknikentreprenør med vvs, el, sikring, ventilation, blik og sprinkler. Altså en virksomhed med mange opgaver under paraplyen og dermed en god virksomhed, til at teste varevognen.

Vi har snakket med Tommy B. Lauersen, der er VVS montør. Han havde bilen i to dage og hans generelle kørselsbehov er små og korte ture.

Tommy kunne blandt andet fremhæve reaktionerne fra kunderne. De var nysgerrige og interesserede i, hvad han kom kørende i, da de bemærkede at noget var anderledes og lydniveauet var lavere, når han ankom. Det satte dermed helt automatisk gang i snakken og flere kunder var imponerede og positive over, at Tommy kom kørende i en el-varevogn. Det gav ekstrapoint til det i forvejen gode arbejde Tommy udførte hos kunderne, som han kunne tage med tilbage til virksomheden og berette om.

 

Hvordan har bilens funktioner passet til din arbejdsgang?

”Den har haft godt med plads og overordnet været et godt bud på min næste varevogn”
 – Tommy B. Lauersen.

Helt generelt beretter Tommy om, at bilen har passet godt til hans arbejdsgang, han havde den plads han skulle bruge og de funktioner der var nødvendige for at kunne udføre sit arbejde. Der er dog heller ikke sparet på pladsen i eTGE og det kan Tommy bekræfte og ligeledes også tilføje, at bilen som en helt almindelig servicebil, muligvis bliver for stor til hans generelle behov og derfor ville en mindre bil, være mere optimal i hans stilling. Men at den er på el, er han meget positiv omkring.

MAN van eTGE

Ville du overveje, at anskaffe dig denne bil eller en anden model på el som firmavarevogn?

”Ja det ville jeg, hvis jeg kunne køre langt på en opladning og det ikke ville gå udover kilometertallet med en proppet bil” – Tommy B. Lauersen.

Bilen er uden tvivl bedst til de små korte ture og bytrafik. Men mængde af værktøj og materialer op imod kilometertallet samt rækkevidde på en opladning, er selvfølgelig noget der skal udregnes efter ens nøjagtige forbrug og arbejdsmæssige behov. Tommy er dog åben for, at en el-varevogn ikke er langt ude i fremtiden for hans vedkommende.

Batteri

I MAN eTGE finder du et kompakt energibundt. Midtpunktet i denne bil er dens højeffektive lithium-ion-batteri. Højspændingssystemet har en bruttolagerkapacitet på knap 36 kWh.

Rækkevidde

Ifølge WLTP opnår MAN eTGE en rækkevidde på mellem 110 km og 115 km på en opladning. Denne værdi er nået med et kørselsmønster, der overvejende tilgodeser høje hastigheder. Du bør dog, som med alle andre elbiler, altid indregne en reserve, for den individuelle kørestil kan have meget kraftig indflydelse på rækkevidden.

Er el-varevognen så fremtidens varevogn?

Vil det kunne være noget for dig i din arbejdsposition og din virksomhed? Svaret kan overvejende være ja! Men det skal være korte ture og det ville uden tvivl være en stor fordel, at få anskaffet ladestandere på arbejdet, så bilerne altid kan stå og lade efter fyraften og er klar næste morgen. Så kører du langt og er i en position, hvor du skal have behov for, at kunne køre fra den ene ende af landet til den anden, er det ikke en el-varevogn du skal investere i, som markedet ser ud lige nu.

El-varevognen er i den grad fremtidens varevogn – men den skal passe til dit kørselsbehov. Flere og flere vil begynde at kigge mod el på samme måde som flere og flere producenter sørger for tilgængelighed på markedet. Derudover er der en vigtig og interessant detalje at have for øje. Konkurrencedygtigheden.

Du vil som virksomhed kunne sætte dit præg på en helt anden måde, ved at køre med el og dermed køre grønnere. Det giver dig et forspring hos kunderne, der vil se store muligheder i, at kunne booke arbejdskraft hos en virksomhed, der gør noget godt for miljøet. Det er en bonus der er værd at tage med.

 

Tag fat i os – allerede i dag

Er du interesseret i, at blive endnu klogere på eTGE eller andre former for elvarevogne- og busser.
Så tag endelig fat i os. Vi er klar med rådgivning og vil rigtig gerne hjælpe dig med, at tage den helt rigtige beslutning, i forhold til hvilken bil, der ville passe bedst til din virksomhed og bidrage til både vækst og nysgerrige kunder.

Du kan træffe os på telefon: 89 89 50 26 eller mail: salg@jyskefleet.dk

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyhederne direkte i din indbakke.

Prøv beregneren

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.

Linkedin

Følg os på LinkedIn og få de seneste nyheder.