Vinterdæk på varebilen

Firmabiler
Istock 885541870

Vinterdæk på varebilen

Når vi går vintersæson i møde og vejret bliver ustabilt og vejene glattere, så er det med at få skiftet dæk. Varebiler kører ofte mere på vejene end personbiler gør, og derfor er varebilerne også i større risiko for at blive involveret i uheld, hvis der ikke er helt styr på vejgrebet. For at undgå ulykker, er det derfor vigtigt at forberede sig i god tid og få skiftet til vinterdæk inden der bliver alt for glat. Med et stramt program for dagen, lange motorvejsstrækninger og små landeveje, kan det hurtigt gå galt og en tur på værkstedet gør ikke programmet for dagens arbejde mindre stramt.

Hvorfor vinterdæk?

Sommerdæk har næsten dobbelt så lang bremselængde som vinterdæk på vinterglatte veje og det betyder altså, at selvom dækkene måske ser ens ud, når de sidder på bilen, så kan de altså ikke det samme. Det gælder ligeledes for igangsætningsevnen og svingegenskaber, her er sommerdækkene heller ikke optimale i vintervejret og kører man på en byggeplads med meget mudder, kan det være svært at komme både frem og tilbage.

Tag ansvar – ikke kun for økonomien

Formand for Dækimportørforeningen Kenneth Saust har ifølge en artikel på varebilogtransport.dk udtalt sig, at buler og tabt arbejdsfortjeneste selv ved et mindre uheld, let løber op i mellem 10.- og 20.000 kr., mens fire nye vinterdæk til en varebil måske kun koster omkring 4.-5.000 kr. inklusive montering. Denne merudgift kan hurtigt være tjent ind, og så er det også værd at tænke på, at der skal passes på de bløde trafikanter og andre bilister på vejene. Det er ikke kun ansvaret for bilen der er på spil her - Skift sommerdækkene ud og kør sikkert videre.

Skift i dag og undgå ventetid!

Kenneth Saust har ligeledes udtalt, at på grund af den varme sommer vi har haft, er det de færreste der tænker på, at få sommerdækkende skiftet ud. Det betyder, at når kulden for alvor rammer og frosten kommer så bliver ventetiden på værkstederne lang og der kan gå op til 14 dage eller mere, før det bliver muligt at få skiftet. 14 dage på glatis kan godt være kritisk og hvis det skal