Nye regler om miljøzoner fra 1. juli 2020

Firmabiler
Istock 985947582

Nye regler om miljøzoner fra 1. juli 2020

Den 7. maj 2019 vedtog folketinget at der skal opstilles skærpede miljøkrav til dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler i større byer. Det drejer sig om København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg. Kunne det komme til at ramme dig? – læs med her og find ud af hvad de nye regler forudsætter og hvilken betydning, det vil have for dig og din virksomhed.

Lovforslaget
Lovforslaget er en del af regeringens klima- og luftudspil. Helt overordnet vil den nye lov forudsætte, at miljøzonereglerne trinvist vil blive strammet. Det vil sige, at fra 1. juli 2020 må lastbiler og busser ikke være ældre end fra 2009 og varebiler må ikke være ældre end fra 2007, hvis de vil køre i miljøzonerne, medmindre de har partikelfilter monteret. Varebiler med partikelfilter vil samtidig undgå den årlige partikelfilterafgift.

Partikelfilter
Dette filter indeholder et meget robust filtermateriale, der kan klare temperaturer op til 2000 grader. Den udbrændte sod vil blive opsamlet i filteret, og når udstødningstemperaturen er over 300 grader, vil soden blot forbrænde i filtret. Når reglen træder i kraft i 2020 og alle ældre lastbiler, busser og varevogne får monteret dette partikelfilter, vil det betyde en reduktion af den samlede udledning af sodpartikler med op til en fjerdedel.

Trinvis stramning – hvornår rammer det dig?
Kravene indføres trinvist, så de berørte køretøjsejere dermed har mere tid til at indrette sig på de nye krav. Stramningen af miljøzonerne for tunge dieselkøretøjer, på 3,5 ton, falder i tre trin:

Fra 1. juli 2020

  • Busser og lastbiler skal være registreret den 1. oktober 2009 eller være nyere
  • Varebiler skal være registreret den 1. januar 2007 eller være nyere

Fra 1. juli 2022

  • Busser og lastbiler skal være registreret den 1. januar 2014 eller være nyere
  • Varebiler skal være registreret den 1. januar 2012 eller være nyere

Fra 1. juli 2025

  • Varebiler skal være registreret den 1. september 2016 eller være nyere

Hvad vil det så betyde for dig?
Vil din lastbil, bus eller varevogn blive ramt af dette, når lovforslaget træder i kraft 2020? Så skal du tage stilling til, om der skal eftermonteres partikelfiltre på dit køretøj, eller om det er ved at være tid til, at skifte køretøjet helt ud i stedet. Hvis dit køretøj ikke opfylder reglerne, og du ikke er klar til at skifte dem ud, kan du blot vælge at få eftermonteret et partikelfilter. De nærmere regler for eftermontering af partikelfiltre vil blive udmøntet i en bekendtgørelse inden reglerne træder i kraft til sommer 2020.

Vær opmærksom på, at reglerne for varebiler alene gælder dieseldrevne varebiler, og her gælder, at det både er varebiler på gule og gul/hvide nummerplader. Det er altså kun dieseldrevne køretøjer der omfattes og ikke benzindrevne. Det er nu du skal tage stilling til, hvad der skal gøres for at blive klar 1. juli 2020.

Den helt store fordel ved at være grønnere!
Et grønt regnskab, grønnere biler og Co2 udledningen under kontrol, kan bruges til at få flere kunder i butikken. Det helt store fokus for kunder og virksomheder lige nu, er hvor god samvittighed de kan have og hvor godt de kan forsvare deres arbejdsprocesser i en grøn sammenhæng. Derfor oplever vi også, at jo grønnere vognmændene, virksomhederne og køretøjerne er – jo større er chancen for at få en plads ved forhandlerbordet og få nogle store opgaver i hus. De grønne tiltag kan få jer konkurrencemæssigt langt frem i feltet.Tag os med på råd!  
Hos Jyske Fleet finder du et attraktivt udvalg af varebiler – leaser du gennem Jyske Fleet, får du fast Account Manager, der altid står klar med rådgivning og gode råd, i forhold til hvilken bil og aftale der passer bedste til dine behov.

Du kan træffe os på tlf.: 89 89 50 26 eller på mail: salg@jyskefleet.dk

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyhederne direkte i din indbakke.

Prøv beregneren

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.

Linkedin

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.