1. Forside
  2. Erhverv
  3. Nyheder
  4. Nyetider
  5. Ingen tegn på sorte skyer - Høj sol over leasingbranchen

Ingen tegn på sorte skyer - Høj sol over leasingbranchen

Nyetider 14.04.2023
Lastbiler Vej

Ingen tegn på sorte skyer: Høj sol over leasingbranchen


I en tid, hvor rentestigninger, inflation og elregninger trækker store overskrifter, ser leasingbranchen stadig en positiv stigning i markedet. Den skudsikre optimisme skyldes den stigende investeringslyst, som kommer til udtryk hos flere og flere danske virksomheder – en investeringslyst med fokus skarpt rettet mod leasing.


Da 2022 lakkede mod enden og vi tog hul på et nyt kalenderår, stod det soleklart: 2022 var et formidabelt år for leasingbranchen. Det viser helt nye tal fra Finans & Leasing, som bygger på omsætningsresultaterne fra organisationens medlemmer. Tallene viser nemlig en samlet vækst på 13 % og en samlet portefølje på 100 mia. kr. Et tal, der ikke går ubemærket hen:

Vi er meget tilfredse med tallene for 2022 for leasingbranchen. 2022 var et svært år på mange parametre, og derfor er det endnu mere glædeligt at se så flot en fremgang.
Sådan siger Christian Brandt, direktør i Finans & Leasing om de flotte resultater i det forgangne år. Et tydeligt tegn på, at leasingbranchen ikke mærker de sorte skyer over dansk økonomi, der i bedste meteorologisk stil, ellers er blevet spået om.

Se hovedtallene fra Finans & Leasing her.

Skyet med tegn på sol over leasingbranchen

Den flotte fremgang er et udtryk for, at erhvervslivet for alvor benytter sig af leasing som finansieringsløsning. I svære tider agerer virksomhederne nu i endnu højere grad ved at omdanne kort gæld til lang gæld, og det er netop her, at leasing er nøgleordet. Med den rigtige leasingløsning er det muligt for virksomhederne, fortsat at investere i maskiner og materiel, og dermed opretholde produktionen og en god likviditet. Leasing er altså med til at holde hele samfundets tandhjul i gang.

Transportbranchen har førertrøjen

Finans & Leasings resultater fra 2022 viser, at transportbranchen har lagt sig i spidsen med en imponerende omsætningsfremgang på 25 % for lastvogne og 15 % for varevogne i forhold til året før. Indenfor landsbrugssektoren er omsætningen øget med hele 12 %. Fremgangen viser, at leasing er en taktisk genistreg, som tidligere kriser har lært virksomheder at gøre endnu mere brug af. Se statistik fra Finans & Leasing her.

Finanskrisen forberedte os på fremtiden

I år er det 15 år siden, at Finanskrisen brød ud og satte sine dybe spor hos både privatpersoner og virksomheders økonomi. Den daværende krises eftermæle har dog også haft stor betydning for erhvervslivets måde at sikre fremtiden på: God likviditet er guld.

Leasingløsninger er for mange virksomheder en effektiv metode til at sikre likviditeten, uden at gå på kompromis med muligheden for investering, fremdrift og ikke mindst vækst. Det er netop, når kort gæld konverteres til lang gæld, at man kan sikre en god kapitalreserve. Leasingbranchen varsler derfor ikke om sorte skyer i horisonten.

Leasing er det nye sort – også i 2023

Som dansk økonomi ser ud lige nu, kan erhvervslivet risikere at se ind i et svært 2023. Men det betyder ikke, at det trækker op til stormvejr. I hvert fald ikke, hvis man spørger Allan Mortensen, direktør i Jyske Finans:

I Jyske Finans - og i leasingbranchen generelt - ser vi endnu ikke sorte skyer. Vi mærker en tydelig tendens til, at vores kunder i erhvervslivet stadig gerne vil indgå leasingaftaler i deres anlægsaktiver, så der tegner sig et billede af, at vi ser ind i et ligeså godt år for leasingbranchen i 2023, som vi så i 2022.

– Allan Mortensen, direktør i Jyske Finans.

Trenden er altså den samme i år: Leasing er stadig et fordelagtigt valg. Usikre tider skal også kunne håndteres i fremtiden. Det handler om beredskab, og leasingbranchen står godt rustet og parat til at hjælpe erhvervslivets virksomheder med de rette løsninger, der gør dem modstandsdygtige i alle situationer.

Sorte skyer kommer og går. Med anlægsfinansiering står Jyske Finans klar til at klæde din virksomhed på til alt slags vejr.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyhederne direkte i din indbakke.

Prøv beregneren

Få en indikation af ydelsen, når du investerer i nyt materiel.

Linkedin

Følg os på LinkedIn og få de seneste nyheder.